Mx-DMA MRC

Een veilige en betrouwbare communicatie

Dankzij onze kennis en expertise op het gebied van FPGA

De Mx-DMA MRC technologie van ST Engineering iDirect draagt bij aan het efficiënt en betrouwbaar leveren van communicatiediensten (zoals internet en televisie) in afgelegen gebieden. De vele nadelen van kabelinfrastructuur in deze gebieden maakt het moeilijk om traditionele communicatiemiddelen te implementeren. Dankzij innovatieve technologieën op het gebied van bandbreedtebeheer rondom satellieten wordt het leveren van de benodigde communicatiediensten efficiënter, goedkoper, betrouwbaarder en voor meer mensen beschikbaar.

Bij dit project heeft Core-Vision de rol van consultant aangenomen, waarbij wij onze FPGA-kennis en -expertise hebben ingezet om ST Engineering iDirect te ondersteunen in de ontwikkeling van de MRC-technologie.

De probleemstelling

Het leveren van communicatie via kabels in buitengebieden is vaak ongewenst vanwege de beperkte toegankelijkheid of de hoge aanlegkosten. De eilandengroepen in de Stille Oceaan zijn een goed voorbeeld van zo’n buitengebied. Ook is de aanleg van een kabelverbinding uiteraard niet mogelijk in maritieme omgevingen (schepen), in aerospace (vliegtuigen) of rondom militaire operaties. Toch is er een duidelijke vraag naar betrouwbare communicatie in deze buitengebieden. In samenwerking met iDirect maken wij dit mogelijk.

ontwikkeling core-vision idirect

De oplossing

Door satellieten als tussenstation te gebruiken wordt communicatie mogelijk. Door de Mx-DMA MRC technologie te gebruiken wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare bandbreedte van deze satellieten door een dynamisch bandbreedtebeheersysteem te implementeren. Dit systeem stelt de terminal in staat om elke 5 milliseconden de bandbreedte aan te passen aan de behoeften van individuele eindgebruikers. Hierdoor kunnen meer terminals worden aangesloten op een enkele demodulator, waardoor de efficiëntie van de communicatie wordt gemaximaliseerd. Door deze geoptimaliseerde bandbreedteverdeling kunnen verschillende soorten dataverkeer, variërend van eenvoudige tekstberichten tot hoge-resolutie video's, gelijktijdig worden ondersteund zonder significante prestatievermindering.

De voordelen

De voordelen van Mx-DMA MRC zijn talrijk. Het systeem biedt een kosteneffectieve en schaalbare oplossing voor het leveren van communicatiediensten in buitengebieden, waardoor de behoefte aan dure infrastructuurprojecten zoals kabelnetwerken wordt verminderd. Bovendien draagt de geavanceerde bandbreedtebeheertechnologie bij aan een duurzamere benadering van communicatie door het energieverbruik te verminderen en de operationele efficiëntie te verbeteren.

Dankzij de flexibiliteit en betrouwbaarheid van Mx-DMA MRC kunnen eindgebruikers profiteren van een betrouwbare communicatie, zelfs in de meest uitdagende gebieden. Deze unieke technologie heeft inmiddels meerdere prijzen gewonnen, waaronder de "WTA Teleport Technology of the Year". Meer over dit project of onze diensten weten? Neem dan nu contact met ons op!

core-vision idirect
- Jan van Puymbroeck - ST Engineering iDirect
"De ingenieurs van Core-Vision duiken in de kleinste details om het probleem op te lossen. Het was heerlijk om de passie en samenwerking met onze teams te zien!"
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram