ECU

Negatieve effecten op het milieu tegengaan

Met onze high-end FPGA-gebaseerde ECU

Met krachtige algoritmes kan de Core-Vision ECU snel, nauwkeurig en efficiënt gegevens verwerken, analyses uitvoeren en beslissingen nemen. Onze ECU biedt een veelzijdige oplossing voor verschillende soorten problemen, waarbij duurzaamheid en veiligheid centraal staan. Om concrete voorbeelden te geven bespreken we hieronder twee cases van probleemstellingen waar onze ECU voor is ingezet.

De probleemstelling

Het eerste probleem is de negatieve impact op het milieu dat het verbranden van fossiele brandstoffen in verbrandingsmotoren met zich meeneemt. Daarentegen worden deze brandstoffen veruit het vaakst gebruikt. Hieruit ontstaat de noodzaak om een alternatieve manier te vinden om verbrandingsmotoren werkzaam te houden.

Ook het ontgassen van binnenvaartschepen is een aanzienlijk milieuprobleem. Na het lossen van o.a. benzine of olie blijven er gevaarlijke gassen in de tank achter. De opgehoopte gassen zijn zeer ontvlambaar en hiermee rondvaren leidt tot aanzienlijke veiligheidsproblemen. Om deze reden wordt vaak gekozen voor ontgassing in het milieu. Beide situaties zijn uitermate ongewenst. Met behulp van de Core-Vision ECU dragen wij bij aan het oplossen van deze problemen.

Core Vision- ArenaRed - ECU

De oplossing

Om de bovenstaande problemen aan te pakken werken wij samen met onze partners aan duurzame oplossingen. Een voorbeeld is dat de Core-Vision ECU een multifuel-oplossing voor de verbrandingsmotoren van ArenaRED mogelijk maakt. Onze high-end FPGA gebaseerde ECU werkt op basis van de druk in de verbrandingskamer. Met behulp van geavanceerde algoritmes worden het juiste moment en de correcte tijdsduur van de brandstofinjectie(s) nauwkeurig bepaald. Hierdoor kan het voertuig efficiënt functioneren op milieuvriendelijkere brandstoffen zoals waterstof, biogas, methanol en ethanol.

Daarnaast heeft VapeToPower met behulp van onze ECU een innovatieve technologie ontwikkeld die koolwaterstofdampen omzet in elektriciteit. De opgewekte energie kan worden opgeslagen in een batterij of op een circulaire manier worden ingezet voor de verbrandingsmotor of een eventuele elektromotor. Het geavanceerde motormanagementsysteem van VapeToPower garandeert een stabiele werking van de motor, zelfs bij variabele dampinhoud.

De voordelen

De kracht van de Core-Vision ECU ligt voornamelijk in het geavanceerde algoritme. Door de buitengewone rekenkracht en flexibele instellingen kan de ECU snel, nauwkeurig en efficiënt gegevens verwerken, analyses uitvoeren en het verbrandingsproces optimaliseren. Uiteraard is de Core-Vision ECU ook gecertificeerd voor alle relevante aspecten, waaronder voor de maritieme sector. De veelzijdigheid van de ECU zorgt ervoor dat deze kan worden ingezet voor veel verschillende projecten. Neem contact op voor meer informatie over deze projecten of over de Core-Vision ECU.

core-vision Engine Control Unit
- Jan Arie Smit - VapeToPower
"Als je een nieuw concept ontwikkelt, heb je partners nodig die echt begrijpen wat je nodig hebt en bereid zijn dat ene stapje verder te gaan. Core-Vision is als geen ander in staat juist dat voor ons te betekenen."
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram